Clasie: "Op alle fronten gaven we niet meer thuis"

5 februari 2015, 00:46

Het leek een mooie avond te worden voor Feyenoord, toen Colin Kazim-Richards op magnifieke wijze voor de 0-1 zorgde tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers gaven de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion echter volledig uit handen. Door treffers van Simon Thern en Sam Larsson (tweemaal) werd het 3-1 voor de Friezen. Een dreun van jewelste voor Feyenoord, aangezien nummer twee Ajax nu acht verliespunten minder heeft en er meerdere clubs jagen op plek drie.

"Dit is heel zuur, het was geen leuke avond", zegt een duidelijk zichtbaar teleurgestelde Jordy Clasie na afloop van de zeperd in Friesland tegen onder meer FCUpdate.nl. De aanvoerder van Feyenoord zag dat er tot de gelijkmaker van Thern in de 43ste minuut niets aan de hand was. "We hadden de controle en veel balbezit en creëerden aardige kansen", aldus de controleur.

Het ging naarmate het duel vorderde van kwaad tot erger voor de club uit Rotterdam-Zuid. "Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was veel te groot", beseft Clasie. "Het werd opeens heel anders. We voetbalden niet meer, verloren duels en waren slordig. Dat werd in de counter afgestraft door Heerenveen", stelt de Feyenoord-captain. "Op alle fronten gaven we niet meer thuis en dan krijg je veel kansen tegen. Heerenveen heeft er goed gebruik van gemaakt."

De harde conclusie is dat het lastig wordt voor Feyenoord om een ticket voor de voorronde van de Champions League in de wacht te slepen. Als Ajax donderdagavond in eigen huis van AZ wint, dan is de Rotterdamse achterstand weer acht punten. Clasie weet het: op de moment dat Feyenoord écht moet, dan geeft de ploeg het weg. "De manier waarop we op achterstand kwamen zegt veel, met de fouten. Het is een onnodig verlies."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen