Feyenoord geeft het weg: "Het is onze eigen schuld"

5 februari 2015, 00:47

Feyenoord liet woensdagavond op bezoek bij sc Heerenveen zien dat het contrast tussen twee helften zeer groot kan zijn. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht en kwamen de Rotterdammers dankzij een heerlijk doelpunt van Colin Kazim-Richards op voorsprong, maar na de Friese gelijkmaker in de 43ste minuut ging het helemaal mis. Feyenoord verloor de grip en ging uiteindelijk met 3-1 onderuit in Friesland. "Dit mogen we onszelf aanrekenen."

"Er was in de eerste helft niets aan de hand", zegt Karim El Ahmadi na afloop tegen onder meer FCUpdate.nl. De middenvelder vindt dat Feyenoord de nederlaag aan zichzelf te danken heeft. "In de tweede helft wilden we te snel naar de 1-2 gaan, we waren te gretig. Het was onder de maat. We moesten gewoon gecontroleerd blijven spelen, dan zouden de kansen wel komen. We verliezen hier door onze eigen fouten."

Hoewel de verdediging van Feyenoord er, in tegenstelling tot vrijwel het gehele seizoen, niet al te best uitzag, wijst El Ahmadi daar niet met een beschuldigende vinger naar. "Het is niet alleen hun schuld, we verliezen en winnen met z'n allen", aldus de nummer acht van de Rotterdammers. Hij zag dat Kazim-Richards de 2-1 op zijn hoofd had. "We moesten de 2-2 maken. Een minuut later valt hij dan wel weer aan de andere kant", doelt El Ahmadi op de 3-1 van Sam Larsson, die vlak na de kopkans van Kazim viel.

Volgens El Ahmadi had Feyenoord in de tweede helft te veel respect voor Heerenveen. "De nederlaag is echt onze eigen schuld, we hebben het zelf weggegeven", aldus de middenvelder, die wel een lichtpuntje zag. "We bleven wel doorgaan en hebben niet opgegeven", aldus El Ahmadi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen