HSV pakt broodnodige punten, Dortmund verliest wéér

4 februari 2015, 22:25   Bijgewerkt: 5 februari 2015, 00:22

Hamburger SV heeft woensdag een broodnodige zege geboekt op Paderborn. Rafael van der Vaart maakte het openingsdoelpunt in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

Zijn ploeg won voor het eerst sinds 7 december weer eens een wedstrijd in de Bundesliga. HSV passeert tegenstander Paderborn bovendien op de ranglijst en is nu de nummer dertien in Duitsland.

Al na twee minuten opende Van der Vaart de score voor Die Rothosen. De Nederlander deed dat vanaf de strafschopstip. De penalty werd al na acht (!) seconden gegeven. Pas in de 72ste minuut besliste HSV de wedstrijd. Marcell Jansen maakte de 2-0. Zoltan Stieber bepaalde de eindstand op 3-0. Aanvoerder Van der Vaart werd na ruim een uur naar de kant gehaald door zijn trainer Josef Zinnbauer.

Waar de problemen voor HSV door de zege afnemen, nemen ze voor Borussia Dortmund alleen maar toe. De thuiswedstrijd tegen Augsburg werd door Die Borussen met 0-1 verloren.

Raúl Bobadilla maakte na vijftig minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Dortmund was wel de bovenliggende partij, maar kwam eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen. Ook de rode kaart van Augsburg-speler Christoph Janker na een uur spelen bracht geen verlossing.

De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh boekte zodoende de derde zege op rij en staat op een gedeelde derde plaats met Borussia Mönchengladbach. Dortmund is hekkensluiter en wacht alweer vijf wedstrijden op een competitiezege.

Ook degradatieconcurrent Hertha BSC ging onderuit. Bayer Leverkusen was in Berlijn met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Jos Luhukay. Na balverlies van Roy Beerens zorgde Stefan Kiessling ervoor dat Die Werkself won. John Heitinga zat niet bij de selectie van zijn Nederlandse trainer.

Het VfB Stuttgart van Huub Stevens pakte een puntje bij 1.FC Köln. Door de 0-0 klimt zijn ploeg een plek op de ranglijst. Die Schwaben zijn zestiende.