"We staan weer met beide benen op de grond"

5 februari 2015, 10:15

Gedesillusioneerd liepen de spelers van Feyenoord woensdagavond van het veld af in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen. De Rotterdammers gingen met 3-1 ten onder in Friesland en misten zodoende de kans om weer in te lopen op Ajax. Door de zeperd heeft Feyenoord weer acht verliespunten meer dan de Ajacieden en per slot van rekening is PEC Zwolle de ploeg van coach Fred Rutten op de ranglijst gepasseerd. "Maar je kent ons karakter: we zullen vechten en terugkomen."

Het spel van Feyenoord is dit seizoen, op de stroeve start na, prima. De defensie wordt geprezen en dat geldt ook voor het blok Clasie-El Ahmadi op het middenrif. Maar als men naar de ranglijst kijkt, dan kan men nog niet bepaald spreken van een goed seizoen. "Alle complimenten zijn leuk en mooi, maar je schiet er helemaal niets mee op", zegt aanvoerder Jordy Clasie dan ook. "Ten opzichte van vorig seizoen is het spel vooruit gegaan, maar we moeten gewoon meer punten pakken", weet de controleur.

De spelers van Feyenoord leken tegen Heerenveen in de tweede helft niet meer te geloven in een goed resultaat, maar van een gebrek aan vechtlust was volgens Kazim-Richards geen sprake. "We gaven niet op, het was gewoon niet goed genoeg", aldus de Turk, die de score met een geweldige treffer opende. "Het was een mooi doelpunt, maar je koopt er weinig voor, omdat we hebben verloren", zei de spits over zijn goal. Kazim-Richards belooft dat Feyenoord zich zal revancheren. "We zullen ons terugknokken. Het is een kleine tegenslag, maar je kent ons karakter: we zullen vechten en terugkomen. Dat hebben we dit jaar al vaker laten zien. Elke keer als we verloren, stonden we er daarna weer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen