'Samba Sam' en 'Nederlander' Thern genieten in Friesland

5 februari 2015, 16:23   Bijgewerkt: 5 februari 2015, 17:40

In de sprankelende overwinning van sc Heerenveen op Feyenoord maakten twee Zweedse spelers het verschil: Simon Thern schoot de Friezen op gelijke hoogte tegen de Rotterdammers, Sam Larsson zorgde er vervolgens hoogstpersoonlijk voor dat er na 90 minuten spelen een keurige 3-1 eindstand op het scorebord stond in het Abe Lenstra Stadion. FCUpdate.nl zocht de twee Zweden na afloop van de succesvolle thuiswedstrijd op en concludeerde dat de Scandinaviërs zich duidelijk thuis voelen in Friesland.

'Samba Sam' komt tot bloei in Friesland

Na afloop van de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord kreeg Sam Larsson de bloemen overhandigd. De Zweedse vleugelaanvaller was tweemaal trefzeker tegen de Rotterdamse topclub en kroonde zich daarmee tot 'Man of the Match'. Hij staat al zes maanden op de loonlijst in Friesland, maar lijkt zich steeds meer te ontpoppen als een belangrijke speler én een publiekslieveling. "Het logisch dat het steeds beter gaat", stelt de 21-jarige zomeraanwinst nuchter.

Afgelopen zomer werd Larsson weggeplukt bij IFK Göteborg. In Friesland lijkt hij met de dag meer zelfvertrouwen te krijgen. "Ik ben hier nu zes maanden en speel steeds meer wedstrijden. Ik voel me steeds beter. De spelers werken hard voor elkaar en dat voelt goed", zegt de Zweed, die bij Heerenveen omringd wordt door landgenoten. Naast Thern staan ook de doelmannen Kristoffer Nordfeldt en Viktor Noring in Friesland onder contract. "Ik heb leuke teamgenoten, waarvan er ook een aantal uit Zweden komt. Ik vind het mooi om te zien dat Nordfeldt goed keept."

Thern: "Ben meer Nederlander dan Zweed"

Afgelopen winter werd Simon Thern gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De zoon van oud-international Jonas Thern maakte tot dusver vier keer zijn opwachting voor Heerenveen en bekroonde zijn derde basisplaats met de gelijkmaker tegen Feyenoord. Zijn uitstraling doet een beetje denken aan Filip Djuricic, die enkele seizoenen geleden furore maakte in het Abe Lenstra Stadion. "Ik ben meer een Nederlander dan een Zweed, als je kijkt naar het type speler dat ik ben", zegt de 22-jarige Thern over zichzelf.

Het vertrek van smaakmaker Daley Sinkgraven geeft Thern de gelegenheid om op te staan. "Uiteraard is Daley een fantastische speler", reageert de Zweed op de vraag of de naar Ajax vertrokken spelmaker gemist wordt. "Iedereen mist een speler zoals hij, maar tegen Feyenoord hebben we toch drie punten gepakt, met goed spel. We werken echt samen als een team. Marten De Roon, Joey van den Berg en ik begrijpen elkaar goed en ik hoop dat we zo kunnen doorgaan. Het draait lekker. We hebben verdiend van Feyenoord gewonnen, omdat we de betere kansen kregen en goed verdedigden."

Door: Koen Jans

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen