Achilles-speler: "Heb getraind met Messi, Xavi en Iniesta"

6 februari 2015, 11:53

De loopbaan van Fernando Quesada verloopt niet helemaal zoals de Spanjaard ongetwijfeld zelf voor ogen had. De middenvelder, afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, speelt de komende maanden voor Achilles '29 in de Jupiler League. De ploeg uit Groesbeek heeft hem gehuurd van FC Utrecht.

Bij FC Utrecht kwam de 21-jarige Quesada niet aan spelen toe, waardoor hij instemde met een tijdelijk vertrek naar Achilles '29. Dat is even wat anders dan FC Barcelona, merkt hij. "Ja, het is erg koud hier. Maar ik ben blij om hier te zijn. Er hangt een goede sfeer. Dit zijn semi-profs, maar ze maken er het beste van. Ik heb getraind met Messi, Xavi en Iniesta, maar het verleden is het verleden. Ik kom nu van FC Utrecht en niet van Barcelona. Dit is nu mijn leven", zegt de Spanjaard bij Omroep Gelderland over het nieuwe avontuur in zijn carrière.

Quesada hoopt zichzelf in Groesbeek te kunnen bewijzen. "Ik speel het liefst in de punt naar achteren, als een zes, maar ik kan ook op tien spelen achter de spitsen. Ook links en rechts op het middenveld. Mijn speelstijl is niet echt Nederlands. Maar ik denk dat ik het beste wat ik heb te bieden hier wel kan laten zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen