Brood: "Heb spelers voorbeeld van Wijnaldum voorgehouden"

6 februari 2015, 12:30   Bijgewerkt: 6 februari 2015, 12:36

Net zoals in de Eredivisie, waar PSV met kop en schouders boven de rest uitsteekt, lijkt ook de strijd om de titel in de Jupiler League beslist. NEC staat negen punten los van FC Eindhoven, dat vrijdag nummer drie Roda JC Kerkrade op bezoek krijgt. Coach Ruud Brood wil echter nog niet aan het kampioenschap denken.

"Het is echt belangrijk dat we ook niet zo gaan denken", zegt hij op de clubsite. "Ik heb de spelers het voorbeeld van Georginio Wijnaldum voorgehouden. Hij was heel stellig in het niet praten over de titel en het niet denken dat je er al bent, ondanks de grote voorsprong van PSV. Dat geldt ook voor ons. Natuurlijk gaat het goed nu, maar het kan zomaar omslaan. Kijk naar de wedstrijd tegen Helmond Sport. Daar misten we echt een stukje stabiliteit. We telden acht goede kansen en gooien de wedstrijd dus niet op slot. In de slotfase krijgen zij zelfs nog kans op de gelijkmaker. Dat zijn zaken die er echt uit moeten, voordat we over iets anders kunnen praten."

NEC speelt vanavond (vrijdag) in Limburg tegen Fortuna Sittard. "Uiteindelijk is het voor ons vooral zaak onze voorsprong te behouden of zelfs te vergroten. Het is Eindhoven-Roda, dus in ieder geval één concurrent verspeelt punten. Aan ons de taak om daarvan te profiteren", aldus de trainer van de Nijmeegse ploeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen