Fit Heerenveen gaat uit van 'eigen mogelijkheden'

6 februari 2015, 17:11

SC Heerenveen-coach Dwight Lodeweges heeft voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van komende zaterdag genoeg keuze. Met uitzondering van de zwaar geblesseerde Jordy Buijs staat iedere selectiespeler tot de beschikking van de oefenmeester.

"Na een wedstrijd zijn er altijd de gebruikelijke pijntjes, maar iedereen is fit genoeg om zaterdag te kunnen spelen", zegt Lodeweges op de clubwebsite. SC Heerenveen was woensdag thuis met 3-1 te sterk voor Feyenoord. Die prestatie zorgt voor vertrouwen in het Abe Lenstra Stadion. "Als je tegen dit Feyenoord, dat in vorm is en Ajax in de ArenA van de mat speelde, na een achterstand zo terug kunt komen, is dat een geweldige prestatie", aldus Lodeweges.

Lodeweges rekent erop dat ook de ontmoeting met PEC Zwolle uitmondt in een boeiend voetbalgevecht. "Zwolle is niet voor niets de nummer drie van de Eredivisie. De club heeft de afgelopen jaren geweldig gepresteerd en staat als een huis. Het is een uitdaging om ook tegen Zwolle een goede prestatie neer te zetten. Wij hebben Zwolle op verschillende manieren zien spelen. Tegen Feyenoord hebben we laten zien dat we ons onder hun druk uit kunnen voetballen. Wat Zwolle ook doet, ik vind het belangrijker wat we zelf doen. We moeten uitgaan van eigen mogelijkheden."

SC Heerenveen pakte na de winterstop tien punten in vier wedstrijden, iets waar Lodeweges niet op had gerekend. "Maar voor de winterstop wonnen we acht keer op rij niet, daar had ik ook niet op gerekend", reageert de oefenmeester, die blij is met de inbreng van Sam Larsson en Simon Thern. "Larsson scoort en laat anderen scoren en het lijkt wel of Thern hier al jaren speelt. Het zijn echte versterkingen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen