Riante marge winnend NEC na verlies Eindhoven in topper

6 februari 2015, 21:55   Bijgewerkt: 6 februari 2015, 22:51

NEC koerst hard af op het kampioenschap in de Jupiler League en dus promotie naar de Eredivisie. De ploeg van coach Ruud Brood won vrijdag met 0-3 bij Fortuna Sittard en hoorde na afloop dat nummer twee FC Eindhoven de topper tegen nummer drie Roda JC Kerkrade met 0-2 heeft verloren. Hierdoor heeft NEC nu een voorsprong van twaalf punten op Eindhoven, dat Roda JC langszij zag komen in het klassement.

NEC trof in Fortuna een tegenstander die al vier wedstrijden op rij ongeslagen was, maar dat gegeven deerde de Nijmeegse ploeg niet. Bij rust gingen de bezoekers met 0-1 aan de leiding in Sittard, door een doelpunt van Christian Santos in de 34ste minuut. Na de pauze liep NEC in een tijdsbestek van drie minuten uit naar 0-3. Anthony Limbombe scoorde in de 73ste minuut de 0-2, Alireza Jahanbakhsh legde kort daarna de eindscore vast.

FC Emmen nestelde zich naast FC Volendam op de vierde plaats (43 punten), dankzij een 0-2 overwinning bij Jong PSV. Roland Bergkamp en Leandro Resida troffen in het tweede bedrijf doel voor de equipe van scheidend coach Joop Gall. Volendam trok op eigen terrein aan het kortste eind in een spektakelstuk tegen Jong Ajax: 3-4.

kras stadion

kras stadion

Onderin liep hekkensluiter RKC Waalwijk tegen de tiende nederlaag in twaalf wedstrijden aan. Ditmaal was provinciegenoot FC Den Bosch met 0-3 te sterk. Jordy Thomassen, Alexander Mols en Jort van der Sande maakten na de doelwissel het verschil in het Mandemakers Stadion. Helmond Sport profiteerde niet van het verlies van RKC. De nummer negentien van de stand boog in een andere Brabantse derby met 3-1 voor FC Oss, dat bij rust al met 3-0 leidde. Fatih Kamaçi, Justin Mathieu en Jonathan Opoku scoorden voor FC Oss. In de tweede helft redde Lars Hutten de eer voor Helmond Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen