Dortmund niet meer laatste, Robben en Dost belangrijk

7 februari 2015, 17:30   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 18:43

Van de laatste vijf wedstrijden in de Bundesliga wist Borussia Dortmund er niet één te winnen, maar vanmiddag (zaterdag) is het eindelijk weer eens gelukt om de drie punten te pakken. De ploeg van Jürgen Klopp legde SC Freiburg overtuigend met 0-3 over de knie. Dortmund heeft door de zege de laatste plaats verlaten. Daar is het VfB Stuttgart van Huub Stevens nu te vinden. Zij verloren met 0-2 van Bayern München, waar Arjen Robben op prachtige wijze het net vond.

Voor Dortmund waren de belangen vanmiddag groot. Een nieuwe nederlaag zou de problemen vergroten en bovendien zou nummer vijftien Freiburg dan afstand nemen van de Champions League-deelnemer. Zou ver liet de ploeg het niet komen. Dortmund was veel te sterk en won met 0-3. Pierre-Emerick Aubameyang was de grote uitblinker. Hij liet Marco Reus in de negende minuut voor de openingstreffer aantekenen en nam in de tweede helft de 0-2 en de 0-3 voor zijn rekening. Door de overwinning staan Klopp en consorten nu zestiende.

Bayern München had al twee duels op rij niet meer gewonnen, maar had weinig moeite met Stuttgart. Het won 0-2 door doelpunten van Arjen Robben en David Alaba. Beide doelpunten waren van grote schoonheid. Robben vuurde in de 41ste minuut heerlijk raak met een volley, die prachtig in de kruising verdween. Alaba verdubbelde in de 50ste minuut de voorsprong door een vrije trap van grote afstand in de bovenhoek te kegelen. Stuttgart zakt door de thuisnederlaag af naar de laatste plaats in de Bundesliga.

In de kelder van de Bundesliga heeft Hertha BSC uitstekende zaken gedaan. De hoofdstedelingen namen deze week afscheid van trainer Jos Luhukay en die keuze lijkt niet verkeerd uit te pakken. Vanmiddag werd er met 0-2 gewonnen van FSV Mainz. De thuisclub kreeg na een halfuur rood, waarna Jens Hegeler in de 35ste minuut uit een strafschop scoorde. Roy Beerens produceerde kort voor rust de 0-2. Fabian Lustenburg van Hertha baarde in de tweede helft nog opzien, door in vier minuten tijd twee keer geel en dus rood te krijgen. Zodoende eindigden beide teams met tien man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen