Chelsea deelt tik uit aan morsend City, Koeman wint

7 februari 2015, 18:02   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 20:01

Chelsea is in de titelstrijd van de Premier League duidelijk de winnaar van het weekend. De lijstaanvoerder greep zelf een overwinning op bezoek bij Aston Villa (1-2 winst), terwijl de grootste concurrent in het gevecht om de landstitel Manchester City in eigen huis punten morste tegen Hull City (1-1). Door deze resultaten is de achterstand van City op Chelsea gegroeid naar acht punten. Nummer drie Southampton kon drie punten bijschrijven, dankzij een minimale zege bij Queens Park Rangers.

José Mourinho slaagde er voor het eerst in om als manager van Chelsea drie punten te pakken op Villa Park. Dat wilde hij weten ook. Na afloop van het veld liep hij het veld op om de meegereisde aanhang van te Chelsea op te zwiepen. The Blues wisten een belangrijke slag te slaan in de kampioensstrijd en daar was de Portugese manager zich maar al te goed van bewust. Dankzij de zege in Birmingham en de averij van de concurrent Man City tegen Hull moet het raar lopen, wil Chelsea het kampioenschap niet winnen.

Goed was het niet, maar dat zal men bij Chelsea weinig boeien. De 1-2 winst op Villa, dat is het enige dat telt. Eden Hazard en Branislav Ivanovic schoten de Londense formatie naar de zege op Villa Park, waar Ron Vlaar en Leandro Bacuna niet in actie kwamen. Hazard was in de eerste helft het eindstation van een mooie aanval. Na een fraaie assist van Willian zette hij de 0-1 op de borden. Nadat Jores Okore uit een assist van de uitblinkende Carles Gil voor de gelijkmaker had gezorgd, schoot Ivanovic Chelsea na ruim een uur spelen naar drie punten. De linksachter knalde nota bene met zijn linkerbeen de bal snoeihard in de kruising van de verre hoek. Een geweldige, maar ook zeer belangrijke treffer voor de Londenaren, waar miljoenenaankoop Juan Cuadrado als invaller debuteerde.

Het Southampton van Ronald Koeman revancheerde zich, na de thuisnederlaag van vorige week tegen Swansea City (0-1). Lang leek het hier echter niet naar uit te zien. Pas in de 93stete minuut werd Sadio Mané de gevierde man bij The Saints. De Sengelaas zorgde vanuit de draai voor een keurig doelpunt. Southampton staat nu vijf punten achter City. Manchester United heeft evenveel punten, maar wel een duel minder gespeeld. Filip Djuricic speelde nog niet, het papierwerk rond zijn werkvergunning moet nog in orde worden gemaakt. Leroy Fer, Eljero Elia en Graziano Pellè en Dusan Tadic (als invaller) verschenen wel binnen de lijnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen