Wervelend Heerenveen veel te sterk voor PEC Zwolle

7 februari 2015, 21:39   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 21:49

SC Heerenveen heeft aan één helft genoeg gehad om af te rekenen met PEC Zwolle. De Friezen begonnen uitmuntend en stonden na tien minuten al met 2-0 voor. Nog voor rust viel de derde treffer, door een rake strafschop van Mark Uth. In de tweede helft gebeurde er een stuk minder, maar de thuisploeg zorgde toch nog voor een mooi slotakkoord, mede dankzij invaller Veerman.

De tweede treffer werd gemaakt door Sam Larsson, die een geweldige wedstrijd speelde. Hij ging voorbij zijn tegenstander Van Polen en schoot uit een lastige hoek. Doelman Hahn had geen antwoord op zijn inzet. Ook na de 2-0 bleef Heerenveen dominant spelen. De thuisploeg gaf PEC Zwolle geen adempauze en vooral Larsson en Slagveer maakten het de defensie van PEC erg moeilijk. Uiteindelijk zorgde een rake strafschop van Uth voor de 3-0 ruststand, waarmee het duel eigenlijk al gespeeld was na één helft.

De laatste tien minuten waren weer net zo goed als de eerste. Heerenveen combineerde sterk en liet de PEC-verdedigers kansloos. Invaller Veerman maakte zijn eerste treffer in dienst van Heerenveen en zette zo de 4-0 op het scorebord, maar er hadden nog wel een paar goals kunnen vallen. Van den Berg raakte nog de paal, terwijl Uth en Veerman dichtbij hun tweede treffers waren.

PEC staat door de nederlaag weer even met beide benen op de grond. De ploeg staat nog derde, maar kan morgen door Feyenoord en AZ worden ingehaald. Heerenveen doet goede zaken en heeft FC Twente, dat eerder op de avond verloor, op de ranglijst ingehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen