Fraser snapt weinig van arbitrage: "Prutsers, dacht ik"

7 februari 2015, 22:17

Het was een dubieuze gewaarwording in het duel tussen FC Dordrecht en ADO Den Haag (0-0). ADO leek de score te openen via Aleksander Jakovenko, maar na een tijdje discussiëren besloot de arbitrage om het doelpunt te annuleren. ADO-coach Henk Fraser vond het maar niets, maar had vooral moeite met de wijze waarop scheidsrechter Serdar Gözübüyük aan de wedstrijd begon.

"Prutsers, dacht ik. Prutsers. Niets meer", sprak Fraser na afloop tegenover FOX Sports over de arbitrage. "Maar niet eens zozeer om de discutabele momenten", geeft de trainer aan. "Ik heb meer moeite met hoe hij aan de wedstrijd begon. Door zijn weinig geconcentreerde begin liep de wedstrijd in mijn optiek bijna uit de hand. Als je niet scherp aan de wedstrijd begint - de eerste zeven/acht overtredingen mochten gewoon gemaakt worden - dan heeft de scheidsrechter zich in mijn optiek niet ingeleefd in de wedstrijd."

Gözübüyük reageerde na de wedstrijd op het afgekeurde doelpunt. "Ik ben blij dat we hem hebben afgekeurd, door twee verschillende redenen. We hebben het op buitenspel gegooid, omdat de aanvaller terugkwam. Buiten dat is het ook onsportief gedrag. De speler blijft staan en komt uiteindelijk terug in het spel. Dat hadden we ook kunnen bestraffen met een indirecte vrije trap. We hebben de goal terecht afgekeurd", aldus de arbiter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen