Juventus rekent met pijnlijke eenvoud af met Milan

7 februari 2015, 22:55   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 23:13

Juventus heeft zaterdagavond met een vette lijn onderstreept dat het AC Milan de afgelopen jaren op alle fronten voorbijgestreefd is. De lijstaanvoerder van de Serie A was in eigen huis superieur aan de Milanezen. Het werd 3-1 voor La Vecchia Signora, maar kijkend naar het speelbeeld had deze uitslag een stuk hoger kunnen uitvallen. Dankzij de zege staat de wit-zwarte formatie uit Turijn in ieder geval voor even tien punten los van nummer twee AS Roma.

Het verschil op de ranglijst tussen Juventus en Milan (tiende) is na de 22ste speelronde maar liefst 24 punten (!). Dat gegeven zegt genoeg. Het grote Milan van vroeger is vorig seizoen en in de huidige jaargang niet meer dan een kleurloze middenmoter. Er werden de afgelopen week fraaie stadionplannen gepresenteerd, maar de focus lijkt eerst nog wel even op het voetbal te moeten liggen. Op Turijnse grond waren de Rossoneri bij lange na niet opgewassen tegen de equipe van coach Massimiliano Allegri, die vorig jaar nog ontslagen werd in de modestad.

Het was eigenlijk pijnlijk om te zien. Juventus speelde op routine en leek zich niet eens volledig hoeven in te spannen om Milan bij de keep te grijpen. De ploeg van de geplaagde coach Filippo Inzaghi probeerde er daarentegen met man en macht wat van te maken. Er werd geknokt en gestreden voor elke meter, maar het was lang niet genoeg. Met winteraanwinsten Luca Antonelli, Gabriel Paletta en Alessio Cerci in de basis liepen de rood-zwarten achter de feiten aan tegen de regerend kampioen van Italië.

Milan, dat aantrad zonder Marco van Ginkel (wissel) en Nigel de Jong, zette Juventus aanvankelijk wel onder druk, maar het was Juventus dat op voorsprong kwam. Carlos Tevez maakte keurig de eerste treffer van de avond. De Argentijn stond nipt in buitenspelpositie toen de bal naar hem toe gespeeld werd, maar Juventus had het geluk aan haar zijde. Milan knokte zich terug in de wedstrijd, wat vorm kreeg door Antonelli. De van Genoa overgenomen verdediger knikte een corner zeer fraai tegen de touwen: 1-1.

Drie minuten kon Milan genieten van de gelijkmaker. Vlak na het doelpunt van Antonelli nam Juventus namelijk weer het heft in handen. Leonardo Bonucci verschalkte Milan-keeper Diego López, die daarvoor nog redding bracht op een schot van Alvaro Morata. Nadat Milan-invaller Giampaolo Pazzini oog in oog met doelman Gianluigi Buffon mis schoot, kwam de thuisploeg op 3-1. Claudio Marchisio raakte de paal, maar Alvaro Morata stond op de juiste plek en tikte de derde voor Juventus binnen in de rebound. Het was het slotstuk van een weinig spannende wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen