NAC Breda gaat weer onderuit: "Had niet gehoeven"

8 februari 2015, 10:50   Bijgewerkt: 8 februari 2015, 12:43

NAC Breda liet zaterdagavond weer dure punten liggen. In het eigen Rat Verlegh Stadion moesten de Brabanders hun meerdere erkennen in Vitesse. Lange tijd had de ploeg van coach Robert Maaskant de zaakjes defensief gezien prima op orde, maar toch leidde defensief geklungel de enige treffer van de wedstrijd in: de 0-1 van Vitesse-spits Bertrand Traoré.

"Ik vind dat wij vandaag uitstekend hebben verdedigd, maar dat het in de omschakeling niet goed was", stelt Maaskant op de website van zijn werkgever. "In de tweede helft hebben we aanvallend gevoetbald en aanvallend gewisseld. We hebben het Vitesse lastig gemaakt. Niet door vlot combinatievoetbal, maar wel door strijd. Ik denk dat we ongelukkig verliezen door een knullig moment. Ik zie wel het vertrouwen groeien", aldus de keuzeheer van NAC.

Aanvoerder Dirk Marcellis is het met zijn trainer eens. "Ik denk niet dat Vitesse heel veel beter was dan wij", aldus de verdediger. "We creëren wat mogelijkheden, maar de goals vallen niet. Het is voor ons moeilijk om vanuit de omschakeling kansen te krijgen. We willen goed staan en niet veel kansen weggeven. Je ziet dat het verdedigend wel weer lukt. We hadden niet hoeven te verliezen. Wij zijn een proces ingegaan met de trainer en daar zitten we middenin. We hebben nog twaalf wedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat we nog punten pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen