Roma pakt drie punten op Sardinië, Napoli wint ook

8 februari 2015, 17:21   Bijgewerkt: 8 februari 2015, 17:53

AS Roma is zondagmiddag weer drie punten naar koploper Juventus toe gekropen op de ranglijst van de Serie A. De Romeinen haalden drie punten op bij Cagliari (1-2) en wisten zodoende hun voorsprong van vier punten op Napoli intact te houden. De nummer drie van Italië boekte net als Roma een overwinning. In eigen huis werd Udinese met 3-1 verslagen.

Roma wandelde geleidelijk naar de zege in Stadio Sant'Elia. Adem Ljajic zorgde na ruim een half uur spelen voor de 0-1 en Boca Juniors-huurling Leandro Paredes verdubbelde vijf minuten voor het einde het verschil tussen beide ploegen. De aansluitingstreffer van Paul-José Mpoku - deze winter door het Qatarese Al-Arabi overgenomen van Standard Luik, maar verhuurd aan Cagliari - kwam te laat. Zodoende zegevierden de Giallorossi, zonder de geblesseerde Kevin Strootman, met 1-2 op Sardinië en blijft koploper Juventus nog een beetje in het zicht.

Napoli kende een bliksemstart tegen Udinese. Voormalig PSV'er Dries Mertens opende na acht minuten al de score na een pass van Gonzalo Higuaín en Manolo Gabbiadini zette zijn naam amper een kwartier later ook op het scoreformulier: 2-0. De bezoekers drongen vervolgens aan en brachten de spanning terug via Cyril Thereau. De Fransman werd van de held echter de schlemiel, aangezien hij na een uur spelen zijn eigen doelman passeerde en daarmee zorgde voor een 3-1 eindstand. Jonathan de Guzman kwam in de 67ste minuut in het veld voor de trefzekere Mertens.

Sampdoria speelde in het eigen Stadio Luigi Ferraris met 1-1 gelijk tegen Sassuolo, maar nam wel de vierde plaats over van Lazio. De club van Stefan de Vrij en Edson Braafheid kan deze maandag echter weer overnemen, in de wedstrijd tegen Genoa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen