Barcelona verslaat Bilbao in doelpuntrijke wedstrijd

8 februari 2015, 23:09   Bijgewerkt: 9 februari 2015, 00:04

Barcelona heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van koploper Real Madrid. Op bezoek bij Athletic Bilbao won het overtuigend met 2-5. Luis Suarez, Neymar en Lionel Messi pikten elk een doelpuntje mee.

Bilbao liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en begon verschroeiend aan de wedstrijd. Het zette heel hoog druk en liet de Catalanen niet in hun geliefkoosde spel komen.

Na een goed kwartier was daar dan toch Lionel Messi. Zijn vrije trap week af en Bilbao-doelman Iraizoz was kansloos. Het 23e doelpunt voor de Argentijn al dit seizoen. Niet veel later bediende hij Suarez, maar die miste jammerlijk met het hoofd. Na een nieuwe combinatie tussen Messi en Suarez was het wel raak. Iraizoz kreeg het harde schot van de Uruguayaan niet onder controle en de bal verdween in doel. Bilbao raakte nog de paal, maar Barcelona ging oververdiend met de dubbele voorsprong rusten.

In het begin van de tweede helft ging het heel snel. Eerst kon Rico milderen tot 1-2 met een binnentikker, maar na een eigen doelpunt van De Marcos en een plaatsbal van Neymar stond het plots 1-4. De wedstrijd leek beslist. Dat was zonder Aduriz gerekend. Die knalde kurkdroog overhoeks binnen. Even had San Mames weer hoop, maar na een terechte rode kaart voor Etxeita was die al snel weer vervlogen. Pedro maakte er nog 2-5 van en Barcelona controleerde tegen tien man gemakkelijk uit.

Door deze driepunter nadert Barcelona Real Madrid tot op één punt. Bilbao blijft hangen in de middenmoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen