Crisis in Domstad: "We moeten knokken, op z'n Utrechts"

9 februari 2015, 15:00

We zijn amper anderhalve maand onderweg, maar het jaar 2015 brengt FC Utrecht voorlopig weinig goeds. De sportieve prestaties zijn dramatisch en bovendien wordt de club geteisterd door interne problemen. Anouar Kali sloeg teamgenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak en lijkt de Domstad te gaan verlaten, daarnaast vond er een merkwaardige 'overval' plaats waarbij een medewerker van de club betrokken was. Het is, kortom, even niet zo leuk om speler of supporter van FC Utrecht te zijn. FCUpdate.nl sprak erover met Edouard Duplan, al sinds 2010 actief in de Galgenwaard. "Fans hoeven zich geen zorgen te maken."

Heel slecht was het spel van FC Utrecht zaterdag, in de uitwedstrijd tegen PSV, niet te noemen. In de eerste helft hield de ploeg gelijke tred met de koploper en nadat het na de pauze met 2-0 achter kwam, knokte het zich terug in de partij en leek een 2-2 gelijkspel even tot de mogelijkheden te behoren. In plaats daarvan werd het 3-1 en bleef FC Utrecht met lege handen, maar de bezoekers hoefden zich niet te schamen voor hun optreden.

Als deze wedstrijd op een ander moment in het seizoen gespeeld was, had FC Utrecht het Philips Stadion ongetwijfeld met opgeheven hoofd verlaten. Nu was dat anders, want direct na de wedstrijd bleek hoe zeer de club snakte naar een succesje. Aanvoerder Willem Janssen werd in de mixed zone van het stadion bijna emotioneel, omdat hij er zo van baalde zijn club hier een kans op een goed resultaat had laten liggen. "Was dat gelukt, dat was alles bijna weer goed", sprak de middenvelder met een hoorbare brok in zijn keel.

'Big picture'

"Dit is wel één van de meeste lastige fases die ik hier heb meegemaakt", geeft Duplan toe. Hij heeft recht van spreken, want hij maakte sinds 2010 hoogte- en dieptepunten mee. "Maar we moeten vooral niet in paniek raken. Dat is nergens voor nodig, want het gaat goedkomen. Daar heb ik echt het volste vertrouwen in."

Duplan baseert zijn vertrouwen op hetgeen hij ziet tijdens trainingen en wedstrijden. Zijn ploeg kan heel goed voetballen, weet hij. "Je moet naar de 'big picture', het complete plaatje, kijken. We zijn op de goede weg. Op één of twee wedstrijden na, hebben we in alle duels van dit seizoen goed gespeeld. Tegen PSV was het bij vlagen ook goed. Wat we nu nodig hebben, is vertrouwen. Je ziet in het veld dat we soms nog angstig zijn."

Alflen

"De 'big picture' bij ons ziet er goed uit, fans hoeven zich geen zorgen te maken", benadrukt hij. "Ook tegen PSV waren we wat ongelukkig, voor hetzelfde geld krijgen we bij een stand van 2-1 een strafschop. Bovendien was de vrije trap waaruit de 3-1 viel, volgens mij geen vrije trap. Dat zijn allemaal kleine dingen, die nu even tegen zitten. Maar we gaan hier samen uitkomen."

"Anouar is een goed jochie"

Dat FC Utrecht sinds het incident tussen Kali en Peterson op het trainingsveld geen punt meer gepakt heeft, is volgens Duplan toeval. "Wat er gebeurd is, heeft geen invloed gehad op onze prestaties. Dat weet ik zeker. Voor ons is de kwestie al lang afgesloten, eigenlijk vrij snel na die training. Wij zijn daar niet meer mee bezig. Voor ons telt maar één ding: de volgende wedstrijd. Dat is nu dus thuis tegen FC Dordrecht, komend weekend. Die moeten we winnen. Daar gaan we keihard voor knokken, op z'n Utrechts."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen