Hoofd van Belgische bond houdt het voor gezien

9 februari 2015, 18:15

Steven Martens stond vier jaar aan het bewind bij de nationale voetbalbond van België, maar heeft zijn afscheid aangekondigd. Het hoofd van de Belgische voetbalfederatie geeft er zelf de brui aan, omdat de druk in de afgelopen weken in zijn ogen onhoudbaar is geworden. "Na veel en diep nadenken heb ik besloten mijn mandaat als CEO ter beschikking van de bond te stellen", schrijft Martens in een open verklaring, die gepubliceerd is door Sporza.

Zodoende komt er na vier jaar een einde aan de periode van Martens bij de KBVB. Hij kijkt met tevredenheid terug. "Ik ben erg trots op wat we samen in 4 jaar ambitieuze groei hebben bereikt. De KBVB is een moderne dynamische organisatie geworden waar een groep sporttechnische en business mensen kunnen werken in een uitdagende omgeving. De omkadering van onze nationale ploegen is vandaag af en op vlak van communicatie en commercialisering staan we verder dan ooit. Ook hebben we ons voetbal, in samenwerking met al onze clubs en hun medewerkers digitaliseren en moderniseren. Ook op bestuurlijk vlak zijn grote hervormingsstappen gezet."

"Uiteraard hebben we in die snelle hervormingen en veranderingen ook een aantal fouten gemaakt. Ik ben niet te beroerd om dat toe te geven", aldus Martens. "De KBVB blijft een ledenorganisatie en een aantal leden heeft op een aantal vlakken een fundamenteel andere visie op de toekomst dan ik. Het spel wordt ook erg hard en persoonlijk gespeeld. Ik heb daarover met mijn familie overlegd en ik wil mijn tijd opnieuw in ambitieuze projecten kunnen stoppen", legt het bondshoofd uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen