NEC en Roda JC schrijven drie punten bij, drama RKC

9 februari 2015, 21:58   Bijgewerkt: 9 februari 2015, 23:29

NEC en Roda JC hebben zichzelf maandagavond een prima dienst bewezen in de Jupiler League. De Nijmeegse lijstaanvoerder wist Jong PSV in een enerverend duel met 5-2 kopje onder te drukken, Roda JC veroverde de tweede plaats. De Limburgers wonnen in het eigen Parkstad Limburg Stadion met 3-2 van FC Volendam, terwijl concurrent FC Eindhoven met 2-1 ten onder ging bij Almere City FC. Ondertussen blijft de misère bij RKC Waalwijk voortduren. De hekkensluiter verloor met 0-5 van De Graafschap.

Na de pauze nam NEC afstand van Jong PSV, waar Jorrit Hendrix centraal achterin speelde. Met een knappe, lage kopbal zette clubtopscorer Ars zijn club voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, even later besliste Tom Daemen het duel door de 4-2 binnen te koppen. Met zijn derde doelpunt van de avond bepaalde Ars de eindstand een kwartier voor tijd op 5-2. NEC boekte zo alweer zijn vierde zege op rij en de twintigste in totaal dit seizoen. Daartegenover staan slechts twee nederlagen, waarvan één eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Jong PSV (1-0).

Eindhoven ging de 24ste speelronde in als nummer twee, maar heeft deze stek af moeten staan aan Roda JC. De club uit de lichtstad ging met 2-1 onderuit bij Almere City. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong kwam door Fries Deschilder wel met 0-1 voor, maar door toedoen van Sander Keller en Tim Receveur incasseerden de Brabanders een dure nederlaag. De beslissende treffer van Receveur viel vlak voor het einde van de wedstrijd.

Bij RKC blijven de problemen zich opstapelen. De Waalwijkers degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie en beleven een verschrikkelijk seizoen. De geplaagde club verloor in eigen huis maar liefst met 0-5 van De Graafschap. RKC staat nog altijd laatste, met zes punten achterstand op Helmond Sport.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen