Tiental Lazio laat in eigen huis vierde plaats liggen

9 februari 2015, 23:50

Lazio Roma is er maandagavond niet in geslaagd om de vierde plaats te grijpen in de Serie A. De Romeinen gingen in het eigen Stadio Olimpico met 0-1 ten onder tegen Genoa, een directe concurrent in de strijd om Europees voetbal. Een rode kaart in de eerste helft deed de Biancocelesti de das om.

Het was hét moment in de wedstrijd: de rode kaart van Lazio-doelman Federico Marchetti. De goalie werd binnen een half uur spelen al naar de kant gestuurd en in de strafschop die na zijn overtreding volgde kwamen de bezoekers op 0-1, via Diego Perotti. Wat volgde was een frustrerende wedstrijd voor de thuisploeg. Hoewel Genoa het naliet om de score uit te breiden, kon Lazio aanvallend geen vuist maken.

Voor Genoa is de zege in de Italiaanse hoofdstad een zeer welkome opsteker. Het wist sinds 7 december (1-0 tegen AC Milan) al niet meer te winnen in de Serie A. Dankzij de belangrijke drie punten vindt de ploeg weer aansluiting met de subtop. Het staat twee punten achter Lazio, dat op haar beurt één punt achter Fiorentina (vierde) en Sampdoria (vijfde) blijft staan. De verschillen zijn klein, waardoor de strijd om tickets voor Europees voetbal zeer spannend blijft in Italië.

Stefan de Vrij keerde terug na een blessure. Hij stond meteen in de basis en speelde de hele wedstrijd. Voor de Duitse spits Miroslav Klose was het de 100ste wedstrijd in de Serie A.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen