Trainers in Eredivisie voorstander van extra officials

Ger
10 februari 2015, 08:04

Het merendeel van de achttien trainers in de Eredivisie is voorstander van extra officials in het arbitrageteam tijdens wedstrijden. Uit een enquête van De Telegraaf blijkt dat tweederde van de coaches voor de invoering van een vijfde en zesde assistent-scheidsrechter op de achterlijn is.

Zeventien oefenmeesters zouden het liefst een videoscheidsrechter verwelkomen in de Eredivisie. Alleen Henk de Jong ziet dat nog niet zo zitten. "Je krijgt heel veel discussie in wedstrijden, denk ik", aldus de trainer van SC Cambuur. De KNVB voert sinds de zomer van 2013 een proefproject uit (Arbitrage 2.0), waarbij onder meer vanaf de halve finales in het bekertoernooi een vijfde en zesde official wordt ingezet. Ook bij het duel om de Johan Cruijff Schaal waren deze extra assistenten al actief. De rol van de videoscheidsrechter wordt eveneens getest, alsmede de doellijntechnologie.

Na dit seizoen volgt een uitgebreide evaluatie. Daarin zullen de huidige standpunten van de coaches in de Eredivisie over de arbitrage worden meegenomen. Volgens de KNVB is het niet toegestaan tussentijds gebruik te gaan maken van de vijfde en zesde official en/of videoscheidsrechter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen