FC Den Bosch en FC Oss ontvangen schikkingsvoorstel

10 februari 2015, 16:45

FC Den Bosch en FC Oss hebben van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel ontvangen naar aanleiding van de ongeregeldheden bij hun onderlinge wedstrijd, op 1 november 2014. Dat laat de KNVB dinsdag weten via de officiële kanalen.

De aanklager wil FC Den Bosch een onvoorwaardelijke boete van 10.000 euro opleggen. Ook moet in zijn ogen de voorwaardelijke straf van de Brabantse club tot het spelen van één thuiswedstrijd zonder publiek worden verlengd tot 28 maart 2016. Fans van FC Den Bosch gooiden tijdens en rond eerdergenoemd duel met vuurwerk, zochten de confrontatie met supporters van FC Oss, stewards, politie en ME, en richtten vernielingen aan. Daarnaast betrad één aanhanger het veld, waarbij hij aan de kleding van de grensrechter zat.

Het schikkingsvoorstel voor FC Oss houdt in dat de club geen supporters mag meenemen naar de eerstvolgende uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, vanwege het door de fans 'meermalen zoeken van de confrontatie met supporters van FC Den Bosch, de politie en ME, het aanrichten van vernielingen en het gooien met voorwerpen richting de ME'.

"In beide gevallen is er bij het schikkingsvoorstel nadrukkelijk meegenomen dat de clubs actief hebben meegewerkt om de daders op te sporen, waardoor het mogelijk was om tot dusver 86 stadionverboden op te leggen", meldt de KNVB.

Beide clubs hebben tot dinsdag 17 februari 2015, 12.00 uur om te reageren op het schikkingsvoorstel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen