Lazio en Inter beboet vanwege wangedrag supporters

10 februari 2015, 17:13

Stefan de Vrij en Edson Braafheid kunnen binnenkort in een thuiswedstrijd van Lazio mogelijk niet rekenen op de steun van de fanatieke aanhang. De Italiaanse voetbalbond heeft dinsdag bepaald dat de Curva Nord, daar waar normaal de meest gepassioneerde fans van i Biancocelesti zetelen, voorwaardelijk voor één duel gesloten moet blijven.

Dit naar aanleiding van het gedrag van de toeschouwers op Curva Nord afgelopen maandag tegen Genoa. Ze zouden Genoa-spelers M'Baye Niang en Edenilson racistisch hebben bejegend. Daarnaast moet Lazio onvoorwaardelijk een boete van 15.000 euro betalen vanwege andere kwetsende spreekkoren, onder meer aan het adres van de scheidsrechter. Lazio verloor door een strafschop en een rode kaart met 0-1 van Genoa en liet daardoor de kans op de vierde plek in de Serie A liggen. De Romeinse club komt wel vaker in het nieuws vanwege wangedrag van haar fans.

Ook Internazionale moet onvoorwaardelijk boeten voor misdragingen van haar supporters. De aanhangers van de gevallen Milanese topclub ontrolden afgelopen zondag in het duel met Palermo (3-0 winst) een spandoek dat als kwetsend kon worden ervaren door Maurizio Zamparini, de voorzitter van de tegenstander. Ook zongen zij beledigende teksten over Sicilianen. Daarom moet Inter 20.000 euro ophoesten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen