Balotelli legt critici zwijgen op met winnende tegen Spurs

10 februari 2015, 23:19   Bijgewerkt: 10 februari 2015, 23:47

In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Tottenham Hotspur heeft Liverpool haar ongeslagen status in de Engelse Premier League verlengd tot negen wedstrijden. De formatie van manager Brendan Rodgers zegevierde dinsdag op het eigen sfeervolle Anfield, na twee keer een voorsprong te hebben weggegeven, met 3-2 over The Spurs. Mario Balotelli was de matchwinner.

In de 2,5 jaar waarin hij voor Manchester City speelde, kwam Mario Balotelli veelvuldig in het nieuws vanwege randzaken. De verbazing in Engeland, en daarbuiten, was afgelopen zomer dan ook groot toen Liverpool ruim een kwart van de tachtig miljoen euro die het van FC Barcelona voor Luis Suarez had ontvangen investeerde in de Italiaanse spits, die werd overgenomen van AC Milan.

De kritische geleden over Balotelli bleken terecht. Want, ook al heeft ie in het verleden bewezen heel aardig te kunnen voetballen (halve finale Euro 2012 met Italië tegen Duitsland en negen maanden eerder in de Manchester-derby, die zijn club Manchester City met 1-6 (!) won, bijvoorbeeld), de Italiaanse spits presteerde in zijn eerste half jaar bij The Reds niets. Twee schamele treffers, één in de League Cup en één in de Champions League. Dat was het wel.

Die kans kwam vanavond tegen Tottenham Hotspur, en Balotelli greep hem. Zeven minuten voor tijd tikte hij, als invaller, van dichtbij de winnende goal (3-2) tegen de touwen op aangeven van Adam Lallana en kroonde zich daarmee tot matchwinner. In de voorgaande 82 minuten van de boeiende kraker had Liverpool twee keer een voorsprong verspeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen