Bekritiseerde Rutjes vertrekt bij NAC Breda

10 februari 2015, 23:45

Graeme Rutjes is opgestapt als technisch directeur van NAC Breda, zo klinkt het dinsdagavond op de officiële website van de kwakkelende Brabantse Eredivisieclub. De beleidsmaker voelde naar eigen zeggen niet langer het benodigde draagvlak om naar behoren te functioneren, klinkt het in een verklaring.

Rutjes was sinds februari 2014 de technische man in Breda, als opvolger van Jeffrey van As. "Ik heb altijd met veel toewijding geprobeerd de fijne scheidslijn tussen financiën en het samenstellen van een Eredivisiewaardige selectie te bewandelen. NAC zit momenteel in een lastig parket, maar ik hoop dat dit team de capaciteiten heeft om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen", aldus Rutjes.

Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC, heeft begrip voor de beslissing van Rutjes: "Het afgelopen jaar hebben wij intensief met Graeme mogen werken. Helaas heeft de samenwerking niet geleid tot de benodigde successen. Wij wensen Graeme veel succes in zijn verdere loopbaan."

NAC Breda staat zeventiende in de Eredivisie en moet vrezen voor deelname aan de play-offs om degradatie. Rutjes kreeg de laatste maanden al veel kritiek te verwerken in Breda omdat hij verantwoordelijk werd gehouden voor de matige selectie van NAC. Spelers als Isak Ssewankambo (ex-Chelsea) en Kingsley Boateng (ex-AC Milan) werden met veel bombarie het Rat Verlegh Stadion binnengehaald, maar konden amper overtuigen. Deze winter haalde NAC acht nieuwe spelers, al komt dat vooral door een financiële injectie van een groep sponsors.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen