Dordrecht volgt zaak rond NAC: "Het is interessant"

11 februari 2015, 09:04   Bijgewerkt: 25 februari 2015, 14:27

FC Dordrecht houdt de ontwikkelingen rond de zaak die tegen NAC Breda loopt nauwlettend in de gaten. De Bredanaars zouden in de persoon van Milos Zukanovic een niet speelgerechtigde speler hebben opgesteld, waardoor een sanctie als puntenaftrek boven het hoofd van de Brabantse club hangt. Aangezien hekkensluiter Dordrecht drie punten achter de nummer zeventien staat, kan de promovendus belang hebben bij een dergelijke straf.

"Wij zijn geen partij, maar het is een interessante zaak omdat het hier om de handhaving van regels gaat", stelt technisch directeur Marco Boogers van Dordrecht in het Algemeen Dagblad. "Een club is verantwoordelijk voor zijn daden, ook op dit gebied. Wij hadden eenzelfde soort situatie destijds met Ibrahima Touré, die pas mocht spelen toen hij een verblijfsvergunning had."

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat de ontwikkelingen dus consequenties hebben voor de stand op de ranglijst. "Daarom neem ik aan dat de KNVB ook op een gedegen wijze onderzoek doet", zegt Boogers. "Nationaal en internationaal zijn er genoeg voorbeelden van stevige straffen", aldus de technische man van Dordrecht.

Voorbeelden van het door opstellen van niet speelgerechtigde spelers gestrafte clubs zijn er genoeg. Barendrecht kreeg enkele seizoenen geleden zes punten in mindering toen het Marvin van der Pluijm liet opdraven, PSV werd in 2007 uit de beker getrokken na het opstellen van Manuel da Costa en Kaapverdië mocht niet meer deelnemen aan de WK-kwalificatiecampagne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen