ADO Den Haag in wachtkamer voor natuurgras

11 februari 2015, 08:58

Na de Chinese overname van ADO Den Haag werd duidelijk dat de club weer van kunstgras wil switchen naar natuurgras, omdat de financiële mogelijkheden weer toereikend zijn. De club uit de Hofstad opteerde ervoor om komend seizoen weer natuurgras te laten aanmeten in het Kyocera Stadion, maar er zitten veel haken en ogen aan de wissel van grasmat.

"Een overstap is niet zomaar even snel te realiseren", verklaart algemeen directeur Maarten Fontein tegenover Voetbal International. "Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe omstandigheden van het eerste elftal. Dat traint nu dagelijks in het stadion, en dat is dan niet meer mogelijk", aldus de ADO-directeur. De club uit Den Haag werkt haar thuiswedstrijden sinds oktober 2013 af op een kunstgras.

"De gemeente Den Haag vond het niet leuk dat het werd overdonderd met de plannen. Afgelopen vrijdag hebben we daarom een goed gesprek gehad", aldus Fontein. De terugkeer naar natuurgras loopt dus enige vertraging op. "Een nieuwe commissie gaat zich over deze wens buigen. Het ideaalplaatje is aan het begin van het seizoen 2016/17 de overstap te maken naar natuurgras."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen