Lodeweges tekent voor één seizoen bij in Heerenveen

11 februari 2015, 10:13   Bijgewerkt: 11 februari 2015, 10:27

sc Heerenveen is zeer te spreken over de wijze waarop trainer Dwight Lodeweges zijn functie als hoofdcoach invult en in het kader hiervan hebben de Friezen de samenwerking met de 57-jarige coach met één seizoen verlengd. Dat meldt de huidige nummer zes van de Eredivisie via de officiële kanalen.

Lodeweges is bezig aan zijn eerste seizoen in Heerenveen. Na een zeer wisselvallige eerste seizoenshelft heeft hij de boel na de winteronderbreking uitstekend op de rit. De Friezen zijn al acht wedstrijden achter elkaar ongeslagen en wonnen vier van hun laatste vijf duels. "Er is een prima samenwerking en we zijn tevreden over de ontwikkeling onder zijn leiding. De recente prestaties bewijzen dat Dwight met Heerenveen op de juiste weg is", stelt de clubleiding (voorzitter Jelko van der Wiel en manager voetbalzaken Hans Vonk).

De in Canada geboren Lodeweges houdt een trots en blij gevoel over aan zijn contractverlenging. "Het is mooi om nog een jaar door te gaan. Ik kan hier prima mijn werk doen en heb ook schik in mijn werk. We hebben de beschikking over een jonge en mooie groep waar nog veel rek in zit. Als technische staf zijn we nog lang niet klaar", aldus Lodeweges.

De keuzeheer van Heerenveen is al zeventien jaar werkzaam als coach in het betaalde voetbal. Hij heeft onder meer een verleden bij PEC Zwolle, FC Groningen, PSV (assistent-coach), NEC en SC Cambuur. Hij is in zijn carrière als trainer ook meerdere avonturen aangegaan in het buitenland, in het bijzonder in de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en zijn geboorteland Canada. Als speler was hij als verdediger actief bij Go Ahead Eagles en clubs uit Canada en de Verenigde Staten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen