FC Utrecht bevestigt fraudegevallen in 2012

12 februari 2015, 17:34

In januari werd FC Utrecht bij een in scene gezette overval bestolen van 77.500 euro, maar dat blijkt niet het enige fraudegeval bij de club uit de Domstad. De Utrechters laten weten dat het in 2012 twee keer is misgegaan. Hoeveel geld er daarbij is verduisterd, is niet bekend gemaakt. Maar naar verluidt gaat het om tonnen.

"Bij het aantreden van de huidige directie kreeg zij één opdracht mee van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht: 'FC Utrecht financieel gezond maken'. De club bevond zich in de zomer van 2012 in een diep dal met een verlies van meer dan elf miljoen euro. Hierbij moest er keihard ingegrepen worden. In dat proces zijn twee fraudegevallen aan het licht gekomen, gepleegd door twee medewerkers die een lange staat van dienst bij FC Utrecht hadden", zegt woordvoerder Martin Versteeg van FC Utrecht tegen de Utrechtse Internet Courant. "In deze zaken zijn de verduisterde bedragen inmiddels grotendeels terugbetaald. Over de aard en de hoogte van maatregelen communiceren wij vanwege privacy-redenen niet."

Volgens de Utrechtse Internet Courant is dat echter nog niet alles. Een financieel medewerker van FC Utrecht zou een jaar geleden over een periode van maanden een kleine 100.000 euro hebben buitgemaakt. Daarnaast zouden twee personeelsleden van de fanshop (tien)duizenden euro's achterover hebben gedrukt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen