'Utrecht hoort kassa aardig rinkelen door vertrek Kali'

13 februari 2015, 08:25

Het kwam donderdagavond al naar buiten, maar de ochtendbladen melden het nu ook: Anouar Kali verlaat FC Utrecht voor een avontuur in Qatar, waar hij aan de slag gaat bij Al Arabi. Voor de Domstedelingen is het dubbel goed nieuws. Het vertrek van de middenvelder helpt niet alleen om het 'kaak-incident' af te sluiten, maar Utrecht verdient ook nog eens een aardig bedrag voor de uit de gratie geraakte Kali.

Met de transfer van Kali naar de Qatarese club is een bedrag van ongeveer 500.000 euro (exclusief bonussen) gemoeid, meldt De Telegraaf. Voor Utrecht is deze som zeer welkom, aangezien de club financieel stabieler wil worden. Kali werd afgelopen zomer op transfervrije basis verwelkomd. Zijn nieuwe club Al Arabi hengelde deze winter ook naar de diensten van Tommy Oar, waarvan het contract komende zomer afloopt. Hij bleef echter in de Galgenwaard.

Kali had nog een verbintenis tot medio 2018 in Utrecht, maar maakte het zich onlangs onmogelijk bij de nummer dertien van de Eredivisie. Hij sloeg ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak op de training, waardoor een vertrek het beste was voor alle partijen. De middenvelder moest het namelijk flinkt ontgelden bij de buitenwacht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen