Clubicoon Scholes vindt spel onder Van Gaal 'miserabel'

13 februari 2015, 10:56

Paul Scholes is allesbehalve te spreken over het spel van Manchester United. Het clubicoon is uiterst kritisch op het spel van de club waar hij jarenlang de lijnen uitzette op het middenveld. Hij noemt het voetbal onder manager Louis van Gaal zelfs 'miserabel'.

Van Gaal is bezig aan zijn eerste seizoen op Old Trafford. Na een stroeve start staan The Red Devils op de derde plaats in de Premier League. De speelstijl van Man United laat volgens veel mensen echter te wensen over en dat vindt Scholes ook, laat hij weten in zijn column in The Independent. "Bij tijd en wijle is het spel van United miserabel. Om tegenstanders te verslaan moet je aanvallen en om aan te vallen moet je risico's nemen. Er zijn te weinig spelers in de selectie die bereid zijn om dit te doen."

Scholes denkt met weemoed terug aan oude tijden. "Onder Sir Alex Ferguson was het heel belangrijk dat we in balbezit risico's moesten nemen, om kansen te creëren. Dat was geen optie, maar een plicht. Deed ik dat niet, dan werd ik niet opgesteld. De historie van Man United is gebouwd op aanvallend voetbal. Dat betekent wel dat je wel meer kansen en doelpunten tegen krijgt. Waarom denk je dat United altijd goede keepers heeft gehad? Die waren nodig, vanwege de aanvallende intenties."

Daar laat het clubicoon het niet bij. "Het is geen pretje om United momenteel aan het werk te zien. Ik zie met lede ogen aan dat het team van Louis van Gaal zonder spelvreugde speelt. Ze hebben Burnley afgelopen woensdag verslagen, maar het was Burnley dat de eerste helft verreweg het beste van het spel had."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen