Utrecht treft Dordrecht: "Dat maakt de druk nog groter"

13 februari 2015, 15:47

FC Utrecht heeft komende zondag dé kans om af te rekenen met alle negativiteit die de laatste tijd rond de club zweeft. De Domstedelingen spelen een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht en hopen een einde te maken aan de magere reeks in de eigen Galgenwaard. Trainer Robby Alflen ziet progressie bij zijn ploeg, maar weet dat de druk er niet om liegt.

"Het gaat goed met het team. Dat zag je eigenlijk al bij de uitwedstrijd van afgelopen weekend tegen PSV, al leverde het toen geen resultaat op. Maar we hebben de draad, na de duels met PEC Zwolle en Willem II, weer opgepakt", stelt de geplaagde trainer op de clubwebsite. "In Eindhoven gingen we verder op de manier waarop we FC Groningen-uit speelden. Die partijen tegen PEC Zwolle en Willem II, dat waren wedstrijden die op zichzelf stonden", legt Alflen uit.

Het thuisduel met Dordrecht is op papier misschien wel de minst zware wedstrijd van het seizoen. "Maar het zorgt er ook voor dat de druk, die er toch al is, nog groter wordt", aldus Alflen. "Thuis móet je winnen, nu al helemaal, en op papier natuurlijk zeker tegen FC Dordrecht. De druk, dat is een factor. En die kun je nooit helemaal wegnemen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je er minder last van hebt, door in de beginfase van de wedstrijd een speelwijze te hanteren waarbij de nauwkeurigheid niet zo belangrijk is. Daardoor kom je lekker in de wedstrijd."

De uit de gratie geraakte Anouar Kali vertrekt naar Qatar. Zijn plek wordt vooralsnog door Mark Diemers ingevuld. "Mark was in het duel met Willem II misschien iets te veel bezig met het idee dat dit voor hem een kans is. Maar dat is ook wel logisch. Het vertrouwen in Mark is er nu, maar was er al lang. Mark is al lang een eredivisiewaardige speler. Hij heeft een goed schot, een goede trap en brengt meer diepgang in de ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen