PSV toch met Guardado in basis, ook Isimat start

13 februari 2015, 18:58

Ondanks zijn liesblessure, opgelopen in de wedstrijd tegen FC Utrecht, verschijnt Andrés Guardado tegen AZ aan de aftrap bij PSV. De Mexicaan is door coach Phillip Cocu opgenomen in de basisformatie. Ook Nicolas Isimat Mirin mag weer starten, hij krijgt centraal achterin de voorkeur boven Jeffrey Bruma.

Eerder deze week leek het uitgesloten dat Guardado kon spelen tegen AZ. De ervaren middenvelder kampte met een verrekking in zijn lies en PSV ging uit van een herstelperiode van één tot twee weken, wat inhield dat het duel in Alkmaar sowieso te vroeg zou komen. Donderdag kon de Mexicaan echter alweer voluit meetrainen, waarna Cocu besloot om hem op te nemen in de wedstrijdselectie. Hij blijkt nu zelfs fit genoeg om te starten.

Minstens zo opvallend is de basisplek van Isimat Mirin. De Franse verdediger speelde de afgelopen twee duels op de plek van Jeffrey Bruma, omdat de Nederlander herstellende was van een blessure. Inmiddels is Bruma weer fit, maar Cocu houdt vast aan Isimat naast Karim Rekik in het hart van de Eindhovense defensie.

De basisformatie van AZ tegen PSV bevat geen verrassingen, coach John van den Brom liet daags voor de wedstrijd al weten welke elf spelers zouden starten. Robert Mühren vervangt de geblesseerde Aron Jóhannsson in de punt van de aanval, op het middenveld heeft de talentvolle Thom Haye weer een basisplaats.

De competitietopper tussen AZ en PSV in het AFAS Stadion begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Opstellingen

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Haye, Gudelj; Berghuis, Mühren, Dos Santos

PSV: Zoet; Willems, Rekik, Isimat, Arias, Maher, Wijnaldum, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen