NEC heeft aan drie treffers net voldoende voor zege

Ger
13 februari 2015, 21:56   Bijgewerkt: 13 februari 2015, 22:32

NEC heeft de vijfde opeenvolgende competitiezege geboekt. De Nijmeegse equipe hield de volle winst over aan de uitwedstrijd tegen subtopper FC Emmen: 2-3. Door het resultaat blijft NEC de riante koploper in de Jupiler League.

Binnen vijf minuten hadden de bezoekers al de eerste treffer te pakken. Alireza Jahanbakhsh haalde de trekker over. Hoewel Emmen vervolgens het initiatief overnam, bleef schade voor NEC uit. In de tweede helft sloeg de lijstaanvoerder opnieuw toe. Eerst scoorde Anthony Limbombe en niet veel later deed ook Christian Santos een duit in het zakje. Jahanbakhsh was in beide gevallen de aangever.

De 3-1 van Soufiane Laghmouchi leek daarna slechts voor de statistieken te zijn. Door een goal van Tim Siekman werd het echter nog spannend, maar in de blessuretijd bleef NEC toch aan de goede kant van de score. Door de overwinning heeft de Gelderse formatie nu vijftien punten voorsprong op Roda JC. De nummer twee van de ranglijst komt maandag nog in actie tegen Jong Ajax.

FC Eindhoven kwam in punten gelijk met Roda. De Brabantse ploeg won voor eigen publiek met 3-1 van het laaggeklasseerde Fortuna Sittard. Dankzij twee kopballen van Joey Sleegers boog FC Eindhoven een vroeg opgelopen achterstand om. Tom Boere tekende in de slotfase voor de eindstand.

VVV Venlo behield een goede uitgangspositie in de strijd om de derde periodetitel door te winnen bij Almere City FC: 0-1. Vito Crooy nam de enge treffer voor zijn rekening. De Graafschap mag ook blijven hopen op het periodekampioenschap. De Doetinchemmers wonnen thuis met 3-1 van MVV.

RKC Waalwijk verloor de eerste wedstrijd na het vertrek van trainer Martin Koopman. De hekkensluiter ging met 2-0 onderuit bij nummer vier FC Volendam door late doelpunten van Brandley Kuwas en Kevin Brands.