De Jong geniet van 'perfecte hattrick' tegen AZ

14 februari 2015, 07:00   Bijgewerkt: 13 februari 2015, 23:26

Met de wedstrijdbal onder zijn arm stond Luuk de Jong na afloop van AZ-PSV de media te woord. De spits van de ploeg uit Eindhoven scoorde drie keer in het AFAS Stadion en had daarmee een aanzienlijk aandeel in de 2-4 overwinning van zijn ploeg. Wat de hattrick extra knap maakt, is de diversiteit van zijn doelpunten. De Jong scoorde één keer met links, één keer met rechts en één keer met het hoofd.

"Daar is volgens mij een naam voor, maar daar kom ik even niet op", glundert De Jong als hij gevraagd wordt naar zijn drie 'verschillende' doelpunten. Zijn eerste tegen AZ maakte hij met links, uit de rebound na een schot van Georginio Wijnaldum. Daarna kopte de spits een corner van Jetro Willems binnen, in de tweede helft maakte hij met rechts zijn derde doelpunt van de avond. Een 'perfecte hattrick' dus, zoals het heet. Op die naam kwam De Jong even niet, maar hij was er niet minder blij om. "Heel mooi, zoiets", glundert de spits.

Door zijn drie treffers kwam het seizoenstotaal van De Jong op dertien. Opvallend genoeg waren het zijn eerste doelpunten sinds half december, toen hij er tegen Feyenoord (4-3) ook drie maakte. "Het was even geleden dat ik gescoord had, maar in die fase kon ik ook mijn werk doen voor het team", haast De Jong zich te zeggen. "Nu was ik het weer die de goals maakte. Leuk, maar het belang van het team staat voor mij altijd op één."

En dus kon De Jong dubbel tevreden zijn, want PSV won met 2-4. Een knappe prestatie, weet de spits. "Het ging op en neer, het was een heel leuke wedstrijd. Het had ook zomaar 3-6 kunnen worden. Toch is het jammer dat we pas reageerden, op het moment dat we goals tegen kregen." Hiermee verwijst De Jong naar het feit dat AZ, na een 0-2 achterstand, terug wist te komen tot 2-2. Daarna gaf PSV weer even gas en stelde het alsnog de zege veilig. "Dat we pas reageren als er iets gebeurt, moet eruit. We maken het onszelf onnodig moeilijk."

Toch zal niemand daar bij PSV om malen, want het kampioenschap is weer een stukje dichterbij gekomen. Reden genoeg dus voor alles en iedereen in Eindhoven om opgetogen het carnaval in te gaan, maar dat stukje Brabantse traditie laat De Jong nog schieten. "Dat sla ik even over. Ik blijf liever thuis, met familie", glimlacht de 24-jarige Achterhoeker. "Ik ben nu wel een Eindhovenaar, maar misschien nog geen echte Brabander."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen