Adriaanse: "Denk dat Cambuur de Friese derby wint"

14 februari 2015, 10:18

In Friesland zijn de ogen dit weekend gericht op de derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen, die morgen (zondag) op de rol staat. Bij Cambuur gaat het na de winterstop nog erg moeizaam, Heerenveen is de laatste weken op dreef. De thuisploeg lijkt dan ook de underdog te zijn, maar toch heeft Co Adriaanse vertrouwen in een zege voor de formatie van Henk de Jong.

Cambuur pakte na de winterstop nog maar één punt en werd uitgeschakeld in de KNVB Beker. "Cambuur heeft na de winterstop goed gespeeld, maar trekt steeds net aan het kortste eind", zegt Adriaanse in de Leeuwarder Courant. "FC Twente-uit is het beste voorbeeld, want die wedstrijd verloren ze in de blessuretijd. Maar ook tegen Feyenoord vond ik ze afgelopen week goed voetbalen, zelfs na de rode kaart van Ogbeche. Cambuur is de underdog, heeft de punten nu echt nodig en speelt thuis. Ik denk dat Cambuur wint."

De technisch adviseur van FC Utrecht is zeer te spreken over het spel van Heerenveen de laatste weken. "De club had voor de winterstop een slechte periode", weet hij. "Het is daar na de overwinning op FC Utrecht (1-2, red.) gaan draaien. Nu laat Dwight Lodeweges zijn elftal echt fantastisch voetballen. Daar krijgt hij terecht de credits voor. "Het is ook een verdienste van Heerenveen dat ze altijd goede spelers scouten. Sam Larsson heeft iets bijzonders, Simon Thern schijnt dat ook te hebben en Joey van den Berg speelt nog beter dan vorig seizoen. Ik kijk uit naar een mooie wedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen