Jong FC Twente voor rust klaar met Telstar

14 februari 2015, 18:50

Dankzij een sterke eerste helft heeft Jong FC Twente drie punten bijgeschreven in de Jupiler League. De Tukkers wonnen zaterdag 'thuis' - er werd gespeeld in Emmen - met 3-1 van SC Telstar.

Shadrach Eghan zorgde in de twintigste minuut voor de 1-0. De middenvelder scoorde met een afstandsschot, waarop Telstar-keeper Wesley Zonneveld zich verkeek omdat de bal onderweg van richting werd veranderd. Jari Oosterwijk en Merlin Schütte voerden in de laatste vijf minuten voor de doelwissel de tussenstand op tot 3-0.

Door een rode kaart van Oliver Rifai kwam Telstar in de 53ste minuut met tien man te staan. Toch bleven meerdere Twentse treffers uit, Tim Keurntjes mocht na een klein uur zelfs de eer redden voor de bezoekers.

Door de winst slaat Jong FC Twente op de ranglijst een kloofje met Telstar. De ploeg staat nu dertiende met 26 punten. Dat zijn er vier meer dan Telstar, dat de nummer zeventien is maar nog wel een duel tegoed heeft.