Real herstelt zich tegen Deportivo van pak slaag

14 februari 2015, 20:45

Real Madrid heeft zich met een overwinning op Deportivo la Coruna hersteld van het pak slaag bij Atlético Madrid van afgelopen week. De koploper in La Liga won zaterdag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 2-0 van de kustbewoners.

Real Madrid had na de 4-0 afstraffing bij stadgenoot Atlético wat recht te zetten voor eigen publiek, maar het waren de bezoekers die in de zesde minuut via oud-Ajacied Isaac Cuenca de eerste kans van de wedstrijd kregen.

Maar daarna nam Real Madrid het heft in handen. In de dertiende minuut pegelde Cristiano Ronaldo de bal vanaf de rand van het penaltygebied tegen de lat, negen minuten later had Isco vanaf diezelfde rand wel succes. De spelmaker draaide de bal met rechts fraai in de verre hoek.

In de eerste tien minuten van de tweede helft was Deportivo tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst raakte Celso Borges de paal, even later moest Iker Casillas zich strekken op een kopbal van Oriol Riera. Met een fraaie redding voorkwam de Spaanse keeper de 1-1. Het bleef dus spannend, maar een kwartier voor tijd gooide Karim Benzema de wedstrijd op slot. Op aangeven van Ronaldo nam de Franse spits de 2-0 voor zijn rekening.

Real Madrid heeft door de winst een voorsprong van respectievelijk vier en zeven punten op achtervolgers FC Barcelona en Atlético Madrid, maar die clubs komen zondag nog in actie. Barça ontvangt dan Levante, Atlético gaat op bezoek bij Celta de Vigo.