Fiorentina klopt Sassuolo, fraaie goals nekken Napoli

14 februari 2015, 20:47   Bijgewerkt: 15 februari 2015, 12:38

De goede reeks van Fiorentina heeft zaterdag een passend vervolg gekregen. De ploeg van coach Vincenzo Montella bleef in de uitwedstrijd tegen Sassuolo voor de zesde keer op rij ongeslagen in de Serie A. Er werd met 1-3 gewonnen in Reggio Emilia, de thuisbasis van Sassuolo omdat het eigen stadion niet geschikt is voor Serie A-voetbal.

Fiorentina en Sassuolo worden gezien als de leukst voetballende ploegen van Italië. Het werd vanavond dan ook een onderhoudende pot voetbal, waarin de uitploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. Chelsea-huurling Mohamed Salah ontsnapte na een half uur spelen uit de rug van de Sassuolo-verdedigers en kon zodoende de score openen. Khouma Babacar, de assistgever bij de 0-1, nam de twee andere Toscaanse treffers voor zijn rekening. De Senegalees kreeg de voorkeur boven Mario Gomez, die de laatste weken juist beter in vorm aan het komen was, en betaalde zijn trainer daarvoor op royale wijze terug. Domenico Berardi redde na 67 minuten de eer voor Sassuolo, dat met louter Italianen in de basis speelde.

Door de zege verkleint Fiorentina, vierde in de Serie A, de achterstand op nummer drie Napoli tot vier punten. De Napolitanen gingen later op de avond met 3-1 onderuit bij middenmoter Palermo. Een fout van Rafael leidde het verlies van Napoli op Sicilië in. De Braziliaanse doelman verkeek zich in de veertiende minuut op een zwabberend schot van Achraf Lazaar van bijna veertig meter van het doel. Met twee fraaie aanvallen liep Palermo vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong.

Op aangeven van wonderkind Paulo Dybala schoot Franco Vázquez in de 36ste minuut, na een snelle uitbraak van Palermo, vanaf de rand van de 'zestien' de 2-0 tegen de touwen. De 3-0, twintig minuten na de pauze, was nog mooier. Dybala was met een hoge voorzet de architect van de aanval en zijn bal werd door Vazquez bij de tweede paal met het hoofd breed gelegd op Luca Rigoni. Die tikte, helemaal vrij, van dichtbij de derde Siciliaanse goal binnen. Manolo Gabbiadini deed in de 82ste minuut iets terug namens Napoli. Op aangeven van Jonathan De Guzman bepaalde hij de eindscore op 3-1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen