Degelijk Vitesse boekt vierde zege op rij

14 februari 2015, 22:04   Bijgewerkt: 14 februari 2015, 22:19

Vitesse boekte vanavond in de eigen Gelredome al weer haar vierde zege op rij; dit keer was Willem II het slachtoffer. De bezoekers hadden vrijwel de gehele wedstrijd niets in te brengen en werden consequent op de eigen helft vastgezet. Het was zeker geen aantrekkelijke wedstrijd maar de prachtige treffer van Traoré was één van de weinige lichtpuntjes. De Arnhemmers winnen hierdoor de strijd om plek acht.

Er stond vanavond opgeteld 242 jaar voetbalgeschiedenis op het veld. Vitesse (est. 1892) en het vier jaar jongere Willem II, de oudste clubs in de Eredivisie, streden vanavond om plek acht, goed voor play-off voetbal. Beide ploegen waren afgelopen wedstrijden goed opdreef. Vitesse won haar laatste drie wedstrijden en promovendus Willem II stelde afgelopen weekeinde lijfsbehoud vast met een overtuigende 3-0 zege op Heracles Almelo. Op voorhand dus een interessante ontmoeting.

Beide ploegen leken elkaar in de beginfase van de wedstrijd af te tasten. Zowel Vitesse als Willem II leek niet bij machte de tegenstander vanaf het begin af aan de wil op te leggen. Vooral de Tricolores hadden het moeilijk en werden door aanhoudende druk van Vitesse al gauw in een verdedigende modus gedwongen. Tot tweemaal toe kreeg de thuisploeg vervolgens in de eerste 25 minuten een mogelijkheid tot scoren, maar wist het deze niet te benutten.

De tweede helft leek een herhaling van de eerste. Willem II probeerde nog wel iets te forceren maar kwam het wederom niet aan voetballen toe. De ploeg kroop naar gelang de tweede helft vorderde wel iets richting de vijandelijke zestien, maar wist nimmer echt gevaarlijk te worden. Het was Vitesse dat namens Traoré en invaller Wallace nog het dichtst bij een treffer kwam. Maar de stand bleef na negentig minuten 2-0 in het voordeel van de thuisploeg, die zodoende de strijd om plek acht wint en aansluiting vindt bij de subtop.