Kramer schiet ADO Den Haag in slotfase langs NAC

14 februari 2015, 22:53   Bijgewerkt: 14 februari 2015, 23:36

NAC hield het vooral bij verdedigen en counteren in het duel met ADO Den Haag. Lang leek die strategie haar vruchten af te werpen en dat kwam vooral door een scherpe Demy de Zeeuw. De routinier debuteerde sterk voor de club uit Breda, maar zijn twee treffers waren niet genoeg voor punten. In de tweede helft werkte ADO zich langs NAC, al ging dat niet gemakkelijk. Pas vlak voor tijd besliste Michiel Kramer het duel, door Ten Rouwelaar voor de tweede keer te verslaan.

Aan de andere kant ontstonden er ook weinig kansen, maar met Demy de Zeeuw had NAC een nieuw wapen op het veld. Wat NAC vier wedstrijden lang niet lukte, lukte de routinier in twaalf minuten wel. De eerste echt goede kans werd door de ervaren De Zeeuw prima afgemaakt. NAC beperkte zich na de goal vooral tot verdedigen en deed dat goed. De ploeg kreeg ook nog wat kansen, maar Fernandez vergat oog in oog met doelman Hansen de bal in het net te werken.

De 1-2 zorgde voor een herhaling van zetten. Opnieuw viel ADO flink aan en beperkte NAC zich tot verdedigen. De thuisploeg kwam er niet goed door, waardoor Malone besloot eens van afstand te schieten. Dat was een goede keuze, want Ten Rouwelaar verwerkte de bal matig. Invaller Houtkoop was er als eerste bij en hij trok de stand weer gelijk. Een gelijkspel leek in de maak, maar Kramer bezorgde ADO Den Haag toch nog de drie punten. Hij werkte de bal kort voor tijd uit een voorzet achter Ten Rouwelaar, die kansloos was op deze inzet. Vlak na de 3-2 kreeg NAC-invaller Seuntjens nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij stuitte op Hansen.

Het bleef bij 3-2, waardoor ADO Den Haag het gat met de concurrentie weer wat heeft vergroot. Voor NAC wordt de situatie met de week zorgelijker. Als FC Dordrecht morgen wint van FC Utrecht, staat NAC gedeeld laatste.