Robben blinkt wéér uit: "Ik geniet van mijn spel"

15 februari 2015, 11:51

Op het WK in Brazilië was Arjen Robben de grote man bij Oranje en de sterke lijn van afgelopen zomer trekt de flankenflitser dit seizoen moeiteloos door bij Bayern München. Onze landgenoot schittert wekelijks bij de Duitse recordkampioen en dankzij zijn twee treffers in de slachtpartij tegen Hamburger SV (8-0) is hij zelfs de topscorer van de Bundesliga, met veertien doelpunten.

Na afloop van Bayern - HSV stond er een onwerkelijke 8-0 eindstand op de borden. "We speelden ontzettend goed", stelt Robben na afloop van de eclatante zege op Rafael van der Vaart en co. "We moeten hiermee doorgaan, niet denken dat alles nu automatisch zal gaan en hard blijven werken", aldus de nuchtere Groninger, die de 3-0 en de 4-0 voor zijn rekening nam.

"Het gaat lekker bij mij", vervolgt Robben, die zijn status als Bundesliga-topscorer wel moet delen met Eintracht Frankfurt-aanvaller Alexander Meier. "Ik ben al een hele tijd fit en dat helpt mij enorm. Gezond zijn is heel belangrijk. Ik geniet momenteel van mijn spel", aldus onze landgenoot, die zijn tweede doelpunt met zijn rechtervoet maakte. Enigszins gekscherend werd de rechterschoen van Robben door een ploeggenoot tijdens het juichen gepoetst. "De jongens maken er grappen over. Dat is terecht, want hij is niet heel sterk. Soms kan ik er wel wat mee", knipoogt de vleugelaanvaller.

Bastian Schweinsteiger was de ploeggenoot die de schoen van Robben 'schoonmaakte'. "Dat deed ik omdat Robben normaal geen deuk in een pakje boter schopt met zijn rechtervoet", lacht de routinier van Bayern. "We doen er altijd grappig over, maar ditmaal scoorde hij met zijn chocoladebeen. We waren blij verrast", aldus de middenvelder.

Bayern-preses Karl-Heinz Rummenigge was lyrisch over Robben. "Hij is op dit moment waarschijnlijk de beste voetballer van de wereld", zei hij. "Robben speelt op het moment op een waanzinnig hoog niveau."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen