Zinderende Friese derby prooi voor SC Cambuur

15 februari 2015, 14:28   Bijgewerkt: 15 februari 2015, 14:43

Na vier nederlagen op rij heeft SC Cambuur weer eens drie punten gepakt, en dat in de meest prestigieuze wedstrijd van het jaar. De Friese derby tegen sc Heerenveen werd met 2-1 gewonnen, nadat in een krankzinnige openingsfase drie doelpunten in acht minuten vielen. Grote man bij SC Cambuur was Sander van de Streek, met twee goals. Het doelpunt van sc Heerenveen kwam op naam van Luciano Slagveer.

Het bomvolle stadion werd al in de beginminuten getrakteerd op een waar voetbalspektakel. Onder luid gejuich passeerde Cambuur-aanvaller Mikhail Rosheuvel zijn directe tegenstander, waarna hij de bal voorgaf aan Sander van de Streek. Die bedacht zich geen moment en schoot SC Cambuur al in de eerste minuut op voorsprong. Binnen een paar minuten was de eerste kans voor sc Heerenveen echter ook meteen raak. Een lange bal op Mark Uth leek bij voorbaat kansloos, maar de spits speelde zich slim vrij en zag Slagveer vrij staan in het strafschopgebied: 1-1.

De toeschouwers hoefden niet lang te morren, want een minuut later was het alweer raak voor SC Cambuur. Dé man bij Cambuur: Sander van de Streek. Een droge knal vanaf een meter of 20 belandde achter keeper Nordfeldt. Een uitzinnig publiek zag daarna een feller, scherper en beter Cambuur, maar de thuisploeg wist de voorsprong niet uit te bouwen in de eerste helft. Etienne Reijnen en Martijn Barto misten kansen. Aan de andere kant kreeg  Slagveer een prima schietkans, maar doelman Leonard Nienhuis wist te redding te bieden.

Het steeds opportunistischer spelende Heerenveen hoopte nog op een hoge bal die goed zou vallen, maar kansen voor Namli en Uth gingen er niet in. In de laatste minuut haalde verdediger Andriuskevicius de bal nog van de lijn. Cambuur pakte zo niet alleen drie zeer belangrijke punten in de strijd om de playoff-plekken, de ploeg uit Leeuwarden mag zich ook de rest van seizoen de beste ploeg van Friesland noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen