Utrecht voorkomt dankzij Haller negatief thuisrecord

15 februari 2015, 16:23

Bij Utrecht hebben ze in ieder geval deze week weer wat meer ruimte om adem te halen. De club zat de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen, maar heeft zich optimaal gerevancheerd met een 6-1 thuisoverwinning op FC Dordrecht. De grote man aan de kant van de thuisploeg was huurling Sébastien Haller, die met vier doelpunten drie belangrijke punten veilig stelde. Voor Dordrecht blijven de problemen onverminderd groot. De gasten ontvingen tweemaal een rode kaart in de tweede helft.

Haller had al vijf wedstrijden voor Utrecht achter zijn naam staan, maar daarin wist hij het publiek niet op de banken te krijgen met een doelpunt. Tegen Dordrecht gooide hij de schroom van zich af, waar de rest van de spelers juist last had van degradatiedruk. De centrale verdedigers van de hekkensluiter wisten zich geen raad met de spits en lieten hem continu vrij. Dat leverde de van Auxerre gehuurde doelpuntenmaker dan ook vier treffers op. De eerste schoot hij vanaf vijf meter binnen, terwijl hij bij zijn andere goal oog in oog met de doelman koelbloedig bleef. Zijn hattrick werd compleet gemaakt met een benutte strafschop en bij de vierde was hij eveneens de sterkste in een onderlinge confrontatie met de keeper. Vlak voor tijd kreeg hij dan ook een publiekswissel.

Een smet op de middag voor Utrecht was de rode kaart voor Willem Janssen. De middenvelder kreeg een tweede gele kaart vanwege een opstootje met Josimar Lima, waarbij het natrappen van de speler van Dordrecht over het hoofd was gezien door arbiter Reinold Wiedemeijer. Het was nota bene Lima die de eretreffer voor zijn rekening nam. De mandekker mocht later alsnog van het veld met een tweede gele kaart vanwege met gestrekt been inkomen. Marvin Peersman kreeg in de laatste minuut een directe rode kaart vanwege een slag op de enkels van Rubio Rubin. De andere treffers kwamen in de slotfase op naam van Christian Kum en Jeff Hardeveld. Dordrecht blijft een achterstand houden van drie punten op directe concurrent NAC Breda. Utrecht vergroot het gat met de degradatiezone tot een veiligere marge van zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen