Atlético ziet titel uit het zicht verdwijnen na verlies

15 februari 2015, 23:14

De titelaspiraties van Atlético Madrid kunnen voorlopig de ijskast in. De uitwedstrijd tegen Celta de Vigo ging zondag met 2-0 verloren.

Celta was de bovenliggende partij, maar kwam in de eerste helft nog niet tot scoren. In de tweede helft lukte dat wel. Nolito werd neergehaald in het strafschopgebied en benutte de penalty die volgde. Atlético kroop uit zijn schulp, maar kreeg het deksel op de neus. De Chileen Fabian Orellana velde het vonnis over de regerend landskampioen. Bij het tweede doelpunt deed de Deense oud-Ajacied Michael Krohn-Dehli het voorbereidende werk.

Namens Atlético stond Fernando Torres aan de aftrap. Hij kwam niet in het spel voor en bleef na rust achter in de kleedkamer.

Door de nederlaag is de achterstand op koploper en stadgenoot Real Madrid zeven punten. Het gat met Barcelona is met zes punten iets kleiner. Door de zege wortelde Celta zich stevig in de middenmoot met 28 punten.