Assistenkoning PSV: "Trots, maar het doet er niet toe"

16 februari 2015, 08:46   Bijgewerkt: 16 februari 2015, 09:35

Jetro Willems is bezig aan een uitstekend seizoen bij PSV. De linksachter krijgt veel complimenten voor zijn vertoonde spel en met hem beschikt de koploper van de Eredivisie bovendien over een uniek wapen. Na zijn twee assists tegen AZ (2-4 zege PSV) is hij de leider in het assistenklassement. Nog nooit wist een verdediger deze status te behouden tot het einde van het seizoen. De teller staat al op tien.

In het seizoen 1999/2000 wist de Zuid-Koreaanse Young-pyo Lee evenveel doelpunten voor te bereiden, maar de toenmalig PSV'er had een heel seizoen nodig. Willems slaagde er na 23 speelronden dus al in. "Ik ben er zeker trots op, maar uiteindelijk kijkt niemand ernaar. Het gaat om één ding en dat is kampioen worden. En of ik dan de meeste assists heb gegeven of Luciano of wie dan ook, dat doet er niet toe", reageert Willems tamelijk nuchter in De Telegraaf.

In de Europa League was Willems ook al driemaal de aangever bij een doelpunt. In dat toernooi staat PSV komende donderdag tegenover Zenit Sint-Petersburg. De Russen hebben vanwege hun lange winteronderbreking al drie maanden geen officieel duel meer gespeeld, maar Willems denkt dat dit voor hen niet uitmaakt. "Ze hebben veel ervaring. Dan gaat het er niet om of je veel hebt gespeeld. Je hebt het of je hebt het niet. En zij hebben het. Dat weet iedereen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen