Simeone trekt boetekleed aan na dure nederlaag

16 februari 2015, 12:09

Atlético Madrid ging zondagavond met 2-0 ten onder bij Celta de Vigo en lijkt zodoende uitgeschakeld te zijn de Spaanse titelstrijd. Met zeven punten achterstand op koploper Real Madrid en een gat van zes punten met nummer twee FC Barcelona wordt titelprolongatie een zeer lastig karwei. Trainer Diego Simeone nam na afloop verantwoordelijkheid voor de nederlaag bij Celta.

Simeone experimenteerde met een opstelling waarin aanvallers Fernando Torres, Mario Manduzkic en Antoine Griezmann allemaal een basisplaats hadden, maar dit wierp zijn vruchten niet bepaald af. "Ik heb een verkeerde formatie gekozen in de eerste helft. De eerste 45 minuten waren zodoende verloren tijd. Het was een slechte keuze van mij", aldus de coach van Atlético.

Torres was het kind van de rekening, de winteraanwinst werd in de theepauze gewisseld. "Maar de fout ligt niet bij hem. Er moest iemand af, zodat er balans in het elftal kwam. We moeten nog maar zien of Torres, Mandzukic en Griezmann nog een keer samen zullen spelen. Dit keer werkte het in ieder geval niet", aldus Simeone.

De keuzeheer van Atlético weigert om de titelstrijd op te geven. "We blijven strijden en denken alweer aan de volgende wedstrijd", aldus Cholo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen