Castro: "Je kan je geen mooier debuut wensen"

16 februari 2015, 12:47

Het was even wennen bij Heracles Almelo. Niet Dennis Telgenkamp, maar Bram Castro stond afgelopen zaterdag onder de lat. Coach John Stegeman besloot vanwege de teleurstellende prestaties om van keeper te wisselen en lijkt daar goed aan te hebben gedaan. De 32-jarige Belg wist de nul te houden tegen Feyenoord, dat met 2-0 verslagen werd in het Polman Stadion.

"Ik denk dat je je geen mooier debuut kunt wensen: thuis winnen van Feyenoord en de nul houden", zegt Castro op de clubwebsite over zijn geslaagde optreden tegen Feyenoord. "Het is toch een wedstrijd waar veel druk op stond. We moesten proberen zo snel mogelijk aansluiting zien te vinden met ploegen die boven ons stonden en zorgen dat het gat zeker niet groter werd. Daar zijn we in geslaagd", glimlacht de ervaren sluitpost.

Er stond tegen Feyenoord lang een 1-0 voorsprong op het scorebord. "Het is altijd spannend om in dit soort wedstrijden de nul te houden. Je probeert dat zo lang mogelijk, of het nu 1-0, 0-0 of 2-0 staat", aldus Castro. "Maar het is natuurlijk altijd iets makkelijker voetballen als je met twee doelpunten voor staat in plaats van met één", weet hij.

Voor Heracles was het succes tegen Feyenoord zeer welkom, maar er is nog veel werk aan de winkel, waarschuwt Castro. "Ik denk dat we goed begonnen zijn, maar we zijn er nog lang niet. We hebben nog elf zware wedstrijden. Daarin moeten we tegen elke tegenstander hetzelfde kunnen brengen als we tegen Feyenoord hebben gebracht. Als we dat kunnen dan zal dat een mooi resultaat opleveren. Dat moeten we dus blijven doen. Met mij onder de lat? Ja, daar ga ik wel voor blijven vechten en proberen te presteren. Ik wil de club en de groep helpen waar dat kan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen