'Thaise investeerder biedt miljard euro op AC Milan'

16 februari 2015, 13:30   Bijgewerkt: 16 februari 2015, 14:46

Er zijn al wel eens geluiden over een eventuele overname van AC Milan te horen geweest, maar voorzitter Silvio Berlusconi wilde er tot op heden nog niet aan geloven. Wellicht vindt er op korte termijn wél een revolutie plaats bij de Rossoneri, aangezien de Thaise investeerder Bee Taechaubol een bod van één miljard euro heeft uitgebracht op de Italiaanse topclub.

Taechaubol werd in december al in verband gebracht met een overname van Milan. Destijds sprak de zakenman dat hij het zich niet kon veroorloven om de club te kopen, maar dat hij wel openstond voor het doen van investeringen. Nu meldt de investeerder in de Bangkok Post dat hij een bod van één miljard euro in Milaan op een groot deel van de aandelen heeft neergelegd. Zodoende kan er wel eens een einde komen aan het tijdperk Berlusconi bij Milan.

De Thaise zakenman wil meer dan de helft van de aandelen kopen. Volgens Thaise en Italiaanse media kan er deze maand wel eens akkoord bereikt worden. Berlusconi ontkende eerst met klem dat er onderhandelingen plaatsvonden, maar zou nu wel degelijk openstaan voor een verkoop van de club uit de modestad.

Financieel heeft Milan moeite om het hoofd boven water te houden, waardoor een verkoop uitkomst kan bieden. Sportief gaat het dit seizoen ook dramatisch, met een teleurstellende elfde plek, geen Europees voetbal en uitschakeling in de Coppa Italia. Onlangs werden er wel fraaie plannen voor een nieuw stadion gepresenteerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen